Handycat és distribuïdor dels productes PROTAC® que inclouen boles de plàstic que activen el sentit tàctil i el propioceptiu gràcies a una pressió sensorial profunda.

 

Per què utilitzar els productes PROTAC®?

  • No presenten cap contraindicació ni efecte advers
  • L’estimulació propioceptiva que s’aconsegueix utilitzant-los incrementa la sensació de benestar i calma.
  • Pot evitar o reduir la prescripció de fàrmacs
  • Creix la capacitat d’atenció en un 50%
  • Reducció immediata de les estereotípies
  • Incrementa la qualitat de la son i del descans
  • Millora dels trastorns conductuals durant el dia
  • Són productes no invasius, poden formar part de la vida diària, sense destorbar

 

Com treballen els productes PROTAC® sobre els sentits? 

El sentit tàctil

Els seus òrgans receptors es troben a la pell i capten cada contacte. En tocar qualsevol cosa, els estímuls s’envien al cervell i ens proporcionen una representació del nostre cos i dels nostres propis límits. D’aquesta manera, la pell es converteix en la frontera que ens ajuda a distingir el «jo» del  «fora de mi». El sentit tàctil ens ajuda a crear la nostra consciència corporal i ajuda al cervell a mantenir-nos actualitzats sobre el nostre propi cos i el nostre moviment corporal.

 

El canvi de pressió augmenta la consciència corporal

Tot i que el sentit del tacte s’actualitza al nostre cos, només ho fa quan l’estímul varia amb el temps. Si l’estímul que rebem és uniforme i persistent, només es registra durant algun temps. Si aquest no es modifica durant un període de temps llarg, el cervell ja no el registra i l’efecte no es detecta: la impressió sensorial simplement s’esvaeix. Per tant, per tal de mantenir la consciència del cos, la pressió ha de variar. Les boles de plàstic en els productes PROTAC® donen una pressió lleugera distribuïda en en nombrosos punts, ajudant al cervell a registrar el cos en una mesura molt més gran que a través d’una pressió uniforme. Es mouen a través de lleugers canvis de posició i la pell és contínuament estimulada: aquests estímuls constants actualitzen el cervell sobre el nostre propi cos i l’entorn circumdant.

 

El sentit propioceptiu

Un altre sentit important és el sentit de la posició i el moviment del cos, també conegut com a sentit propioceptiu. Té òrgans receptors a les articulacions i els músculs. Aquest sentit calma el nostre sistema nerviós i instintivament el fem servir per asserenar-nos, alleujar-nos i tranquil·litzar-nos.

 

Quan el pes de les boles dels productesPROTAC® ofereix resistència a les articulacions i músculs del cos, s’envia un missatge al nostre sistema nerviós que el cervell registra com a moviment; aquest estímul sensorial ajuda a alleujar qualsevol inquietud, donant pau i tranquil·litat. Quan les boles pressionen les articulacions i els músculs del cos, s’envia un missatge al sistema nerviós que provoca un efecte calmant. La consciència millorada del nostre cos i la seva delimitació ens proporcionen una sensació de seguretat i calma tan física com psíquica, alhora que afavoreixen la concentració i l’aprenentatge.

  

Dins de la categoria de productes propioceptius trobem diferents articles que ajuden a treballar diferents parts del cos, ajuden a relaxar i incrementen el benestar: manta BallBlanket, armilla MyFit, coixí BallCushion, puf SenSit, puf GroundMe i la manta de falda KneedMe.