BallCushion

BallCushion és un coixí de boles d’estimulació propioceptiva útil per a nens i adults hiperactius. També ajuda a combatre dolors d’esquena gràcies a proporcionar una postura correcta quan estem asseguts. Si ens movem sobre el coixí, les boles de plàstic que conté també es mouran i per a restablir l’equilibri, automàticament hem de canviar de posició. Aquesta característica exclusiva ajuda als usuaris del BallCushion a romandre asseguts i concentrats durant més temps, en una posició d’assegut dinàmica.

En un/a nen/a d’edat escolar hi observarem un millor rendiment i un augment significatiu de la seva capacitat d’aprenentatge.

You must accept third party cookies to see this content. Edit cookie settings and reload this page.

Galeria d’imatges

La hiperactivitat s’entén com una activitat excessiva i inapropiada en relació tant amb l’edat com en l’exigència de la tasca que s’ha de dur a terme. Un dels principals problemes que trobem en el TDAH especialment durant la infància i adolescència és la incapacitat per a controlar i modular eficientment la seva hiperactivitat, com a conseqüència de la fallada en el desenvolupament de les funcions executives, el sistema regulador del comportament

«Executive Functions: What They Are, How they work, and Why They Evolved» Barkley, 2012


Quan traslladem aquesta situació a les aules, és habitual que l’infant amb hiperactivitat sigui incapaç de romandre completament quiet. D’aquesta manera, si obliguem a l’alumne hiperactiu a romandre assegut o en algun lloc concret prestant atenció a alguna cosa o a algú, als pocs segons inevitablement observem malestar i diferents comportaments com ara moure les cames, rascar-se el cos, remoure’s a la cadira, canviar constantment de posició, distracció, donar petits copts, etc.

Text extret de l’article Sara Ortega Tapia, Neuropsicòloga clínica de Fundació CADAH (2016) “Aula: Canalizar la hiperactividad física mejora el rendimiento atencional” de la pàgina web: https://www.fundacioncadah.org/web/articulo/aula-canalizar-la-hiperactividad-fisica-mejora-el-rendimiento-atencional-.html

Vols estar informat sobre les novetats?