Èxit de les III Jornades Internacionals Snoezelen

Els passats 17 i 18 de novembre es van celebrar, amb gran èxit de participació, les III Jornades Internacionals Snoezelen a Amposta.

Durant les Jornades es varen presentar multitud d’experiències relacionades amb l’estimulació multisensorial, obrint-se nous debats i espais de reflexió que encoratgen la investigació i les bones pràctiques. En aquest marc també a estat presentat un estudi que pot esdevenir un important avenç per combatre, en certa mesura, la malaltia d’Alzheimer.

A grans trets, l’estudi consisteix a comparar dos grups de persones, un estimulat amb tractament habitual i l’altre grup amb estimulació multisensorial. L’estudi ha constatat una diferència significativa entre la millora de la capacitat cognitiva entre un i altre grup a favor del que ha estat sotmès a estimulació multisensorial.

En referència a Handycat, empresa col·laboradora des de la primera edició de les Jornades, va posar a disposició de tot els assistents nous productes d’estimulació tàctil i propioceptiva, rebent mostres d’un alt grau d’interès i pràcticament ningú va voler marxar sense experimentar i sentir els efectes que aquest material proporciona.

Amb tot, si s’hagués de resumir el que s’ha viscut en aquestes Jornades en tan sols una paraula, aquesta seria, sense cap dubte, formació. És el que ha estat exposat pels professionals de trajectòria més reconeguda, fent evident que la formació de totes les persones vinculades a aquest recurs és imprescindible. Snoezelen requereix que els professionals estiguin formats i informats contínuament. És la millor fórmula per treure tot el profit a l’estimulació multisensorial i els seus efectes sobre les persones.

Cal remarcar i sobretot reconèixer les aportacions de gran qualitat científica de tots els participants i, especialment, la tasca feta per APASA, l’entitat organitzadora, que gràcies a la seva empenta ha fet de les Jornades un punt de trobada de professionals d’arreu d’Espanya i d’Europa. Les tres edicions que han organitzat han marcat un punt d’inflexió del coneixement sobre snoezelen i l’estimulació multisensorial a l’estat espanyol.

Jaume Bargalló

Director de Handycat IDP, SL

Vols estar informat sobre les novetats?