I Jornada d’Estimulació Multisensorial a Xile, 24 octubre 2012

Experts de Handycat i ISNA presenten a Xile l’abordatge multisensorial com a eina terapèutica en persones amb discapacitat davant més de cent professionals de la salut i del sector educatiu

Xile, 29 d’octubre 2012.- La localitat xilena de Sant Francesc de Mostázal va acollir el passat 24 d’octubre la I Jornada d’Estimulació Multisensorial que se celebra a Xile. L’acte, organitzat per l’Escola d’Educació Especial Maria Alicia Ponce, i amb la col · laboració de Handycat SL, l’empresa líder en la creació d’espais multisensorials a Espanya, va congregar més d’un centenar de professionals de l’àmbit educatiu i de la salut.

Snoezelen, un abordatge diferent en persones amb discapacitat física i psíquica

Durant tota la jornada els assistents van poder conèixer més de prop en què consisteix Snoezelen, així com els beneficis constatables que aporta snoezelen a diferents col·lectius, a partir de l’experiència d’altres països com Espanya.

La Dra Maria José Cid, experta en snoezelen i presidenta a Espanya de la International Snoezelen Association (ISNA) va ser l’encarregada de donar la conferència central, amb el títol ‘Estimulació multisensorial. Espais Snoezelen’. La Dra Cid va explicar en què consisteixen aquests espais, què es fa dins d’ells, i quins beneficis plausibles s’observen en els usuaris després d’anys d’investigació en aquest camp.

Vivint sensacions

Els professionals van poder experimentar en primera persona els efectes beneficiosos que produeix un espai multisensorial amb els materials que Handycat SL va instal · lar a la sala: un llit d’aigua musical, el panell de núvols de colors, una columna de bombolles interactiva, fibres òptiques i altres elements propis d’una aula multisensorial. Jaume Bargalló, gerent de Handycat SL, va explicar l’experiència de l’empresa després de més de quinze anys creant espais multisensorials per a usuaris joves amb discapacitat psíquica, persones trastorns de conducta i malalties mentals, ancians amb demència i persones sanes sotmeses a estrès, entre d’altres.

PRESENTACIÓ

  • Estimulación multisensorial. Espacios Snoezelen. Maria José Cid. Dra. en Psicología Directora Residencia Ibera i Centro de Dia “l’Àngel”. APASA. Miembro Consejo de Dirección ISNA.
    Descarregar presentació

VÍDEO

You must accept third party cookies to see this content. Edit cookie settings and reload this page.

Vols estar informat sobre les novetats?