Tecnologia als espais multisensorials, si o no?

Handycat va néixer l’any 1996 i vàrem ser la primera empresa a comercialitzar un espai multisensorial a Espanya. Durant uns anys vam defensar en solitari el concepte Snoezelen, però avui ja son molts els llocs que han incorporat aquest recurs satisfactòriament i, com no pot ser d’altre manera, ens en sentim responsables i satisfets.

Des d’aquells inicis les coses han anat canviant, la tecnologia “amb pantalles” ha envaït les nostres vides. En aquesta època en la que tot està tecnificat i es vol tecnificar tant, potser val la pena aturar-se un instant i preguntar-nos el per què de tot.

És cert que molts espais multisensorials s’han degradat cap a l’espectacle de llums, sons i colors que confereixen, i per tant, des de Handycat creiem que és necessari que tots aquests espais tornin a la seva essència: l’Snoezelen, al benestar, la relaxació i que es concebin com un refugi de l’estrès i dels estímuls que ens saturen minut a minut i dia rere dia.

En aquest sentit pot ser interessant donar més a conèixer el món Snoezelen i el seu per què, amb la finalitat que molta més gent s’afegeixi i gaudeixi de les possibilitats que aquest món comporta per a tothom, sense excepció, sense exclusió.

Per aquest motiu, arran de la tecnificació que ha sofert i està sofrint la intervenció multisensorial ens preguntem:

És necessari invertir en tecnologia perquè els usuaris arribin als estímuls que han d’arribar?

L’objectiu de les sessions en els espais multisensorials és saber discernir entre els estímuls, enfocant-nos en els més primaris per a aconseguir la relaxació, o bé per a aconseguir una resposta o per a fer fluir la comunicació, entre d’altres. Aquest objectiu que es treballarà l’ha de configurar el terapeuta, fent un abordatge agradable i lúdic en aquest espai.

En els nostres espais multisensorials no hi calen llibres d’instruccions, tot està controlat amb un comandament a distància, no calen grans tauletes, mòbils, etc. és a dir, qualsevol persona ho pot fer anar. El perill d’utilitzar dispositius propis com ara tauletes o mòbils personals és la distracció: qui assegura que mentre no estem amb el nostre usuari no ens entri una trucada, un whatsapp o qualsevol notificació que ens distregui del que estem treballant en aquell moment?

La facilitat d’ús dels nostres elements també donen control a l’usuari, perquè amb les nostres botoneres super resistents poden controlar ells els seus efectes, a la vegada que podeu treballar combinacions de colors: les nostres botoneres no tenen tots els botons dels diferents colors, però podeu fer-los tots amb combinacions.

Hi ha tecnologia als espais multisensorials Handycat?

Volem que els vostres espais tinguin poques avaries i senzillesa d’ús. Que només s’hagi de connectar la corrent i que tot funcioni, sense esperes, sense manuals d’instruccions, sense xarxa wi-fi, sense tot allò que creieu prescindible.

La tecnologia dels nostres espais multisensorials la trobareu en elements per a afavorir la connexió i la participació de les persones, afavorir la cognició i la reminiscència a més d’assolir el benestar i la relaxació.

Un d’aquests elements és el projector interactiu OMi, que pot dotar el vostre espai multisensorial de la tecnologia al servei de les persones. Aquest projector ofereix estímuls sensorials, visuals i auditius afavorint el treball de diferents aspectes com la comunicació, la participació i la interacció social, el desenvolupament del caràcter, la psicomotricitat, l’esforç físic i mental, la reminiscència, la cognició i el benestar emocional sense deixar de banda la seva part lúdica. Saber-ne més

Què succeeix amb el material que dura per sempre?

Probablement, quan ens escolliu per a dissenyar i crear el vostre espai sabreu que molts dels seus elements us duraran tota la vida. Això serà gràcies a la qualitat del material que oferim i al nostre servei tècnic, amb professionals qualificats que, gràcies al manteniment anual, us garantirà una vida útil del vostre equipament molt llarga.

Aquest fet us comportarà que podreu invertir en el vostre espai amb la tecnologia de nous elements que podeu incorporar per a treballar més aspectes: com ara el Musii, l’OMi, o, per què no, potser voldreu un millor equip de so per a sentir millor tots els matisos de la música que reproduïu… tot això és i serà sempre a les vostres mans i nosaltres sempre estarem presents per ajudar-vos.

Què en penseu de la tecnificació en els espais multisensorials? Deixeu els vostres comentaris, estarem encantats d’escoltar-vos.

Vols estar informat sobre les novetats?