Armilles de pes

Avui volem parlar de les armilles de pes, conegudes popularment per a calmar-se en situacions estressants, d’hiperactivitat i ansietat.

D’armilles de pes n’hi ha moltes al mercat, la majoria amb butxaques, les quals s’omplen de sorra, grànuls, llavors, arròs, etc. Les armilles amb aquestes característiques són de dubtosa fiabilitat, el pes es carrega a les espatlles, tal com una motxilla pesada amb el consegüent mal d’esquena que poden comportar.

Llegim molts comentaris de mares i pares que no posarien una armilla amb butxaques de pes als seus fills; nosaltres tampoc. Us explicarem per què les de Handycat són les úniques d’efecte persistent i amb evidència.

Les armilles que tenim a Handycat són de Protac®, empresa danesa constituïda per terapeutes ocupacionals que, d’acord amb la Teoria de la Integració Sensorial de A.J. Ayres, dissenyen els diferents elements que comercialitzen actualment.

Les armilles Protac® MyFit són de teixit elàstic que s’adapta perfectament al cos, contenen boles disposades en canals que distribueixen el pes per tot el tronc; aquestes característiques intrínseques de l’armilla proporcionen una clara definició dels límits corporals que redunda en una sensació de calma agradable i una major atenció. Aquests efectes són persistents, mentre la dus posada i durant un període de temps després d’utilitzar-la.

L’actuació de l’armilla i la seva persistència s’explica gràcies a les boles que conté, que es mouen amb els nostres moviments, produint una estimulació propioceptiva i tàctil constant, el cos rep contínuament els estímuls de les boles, afavorint també una millor postura corporal, treballant l’equilibri i afavorint la correcta bipedestació.

És incompatible amb fer esport?

Gens, pots utilitzar la MyFit per a fer exercici; com hem comentat abans, una vegada posada, el pes no el sents a les espatlles, sinó que t’embolcalla el cos, com una abraçada constant.

Em farà mal l’esquena de dur-la posada?

No; l’armilla d’estimulació propioceptiva MyFit no confereix pes a les espatlles, de fet, les boles que conté estan distribuïdes en canals en la part davantera i posterior, de tal manera que el pes es distribueix en tot el tronc.

Afectarà al seu creixement el fet de dur pes?

Com hem indicat abans, el pes no recau en les espatlles, per tant, no afectarà en el seu desenvolupament. Cal afegir que l’ús de l’armilla no està indicat durant més d’una hora de forma continuada; més temps és innecessari i evitarem l’habituació. La MyFit s’ha d’utilitzar en els moments que es precisi, bé anticipant situacions que puguin ser estressants, bé per a concentrar-se quan s’ha de realitzar alguna activitat.

La Protac MyFit ajuda a calmar-se?

Sens dubte. Imagina’t que t’abracen i que aquesta abraçada és duradora, et sents protegit i segur: et sents en pau, calmat. MyFit és útil per a reduir l’agressió, l’ansietat i les autolesions, beneficiant a l’usuari i al seu entorn. L’augment de la consciència corporal que comporta la utilització de l’armilla té un efecte tranquil·litzant i provoca una major facilitat per a concentrar-se.

Quin pes ha de tenir l’armilla si el meu nen pesa 35 kg?

El pes de l’armilla no va en funció del pes de l’usuari, sinó de la seva talla. Com més petit sigui l’usuari, el pes de l’armilla serà menor. De totes maneres, tenim disponibles armilles de diverses tipologies, per a aquelles persones de complexitat prima, amb moviments limitats, espasticitat o persones grans.

Em sentiré observat si la duc posada?

En absolut, segurament t’hauràs creuat amb alguna persona que la porta i no te n’has adonat. MyFit té un disseny no estigmatitzador, sembla talment una armilla de plomes. Una vegada l’hagis provat no et separaràs d’ella.

Els beneficis de MyFit

  • Aporta estabilitat
  • Millora la consciència corporal
  • Provoca un efecte calmant
  • Redueix l’estrès, l’alteració i l’ansietat
  • Facilita la concentració i l’aprenentatge

Molts psiquiatres, psicòlegs, neuropsiquiatres i terapeutes ocupacionals la prescriuen, deixeu-vos aconsellar per grans professionals.

Si vols rebre més informació sobre talles i pes, contacta amb nosaltres.

Si necessites més informació sobre com netejar la MyFit, consulta el post anterior.

Si vols comprar una MyFit, vés a la botiga.

Vols estar informat sobre les novetats?